Een overzicht van alle straten in de gemeente Hengelo.

Kerkstraat Bleekstraat 3
Banninkstraat Hummeloseweg Hengelo

 

Hier vindt u de beschrijvingen en geschiedenis van bestaande en al verdwenen panden in de voormalig gemeente Hengelo (Gld) op straatnaam.

Huis en wijknummering door de eeuwen heen. 
Door diverse oorzaken, maar vooral door de nieuw gebouwde woonhuizen en boerderijen in de afgelopen 200 jaar, is de nummering van de huizen in de loop van de jaren steeds aangepast. Eerst alleen een huisnummer en toen er veel huisnummers, door nieuwbouw bij kwamen een wijk letter met huisnummer. Bij het zien van huisnummers op deze website moet u er dus altijd van uitgaan, dat die nummering alleen geldt voor die desbetreffende periode.

We zijn nog op zoek naar informatie over en foto’s van deze straten, panden en hun bewoners of eigenaren zodat wij aan dit onderwerp, ook gegevens kunnen toevoegen.  Uw hulp is daarbij noodzakelijk. Zonder uw hulp kunnen wij hier nog geen informatie plaatsen.

Heeft u bijvoorbeeld foto’s of ander materiaal waarvan wij een digitale afdruk zouden mogen maken voor nader onderzoek, laat het ons dan weten via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..