Een overzicht van alle straten in de gemeente Hengelo.

Kerkstraat Bleekstraat 3
Banninkstraat Hummeloseweg Hengelo

 

Hier vindt u de beschrijvingen en geschiedenis van bestaande en al verdwenen panden in de voormalige gemeente Hengelo (Gld) op straatnaam.

Huis en wijknummering door de eeuwen heen

Door diverse oorzaken, maar vooral door de nieuw gebouwde woonhuizen en boerderijen in de afgelopen 200 jaar, is de huisnummering in de loop der jaren steeds aangepast. Eerst kregen de huizen alleen een nummer, maar toen er door de nieuwbouw veel huisnummers bij kwamen kregen ze een wijkletter met huisnummer. Bij het zien van de huisnummers op deze website moet u er dus altijd van uitgaan dat de nummering alleen geldt voor die desbetreffende periode.

Voor deze rubriek zijn we nog op zoek naar informatie over en foto’s van deze straten, panden met hun bewoners of eigenaren. Uw hulp is daarbij zeer welkom. Heeft u bijvoorbeeld foto’s of ander materiaal waarvan wij een digitale afdruk zouden mogen maken voor nader onderzoek en/of plaatsing op deze website, laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .