Buurtschappen, dorpen, brinken en wijken in de gemeente Hengelo.

Tot het begin van de twinstigste eeuw werd het bevolkingsregister van de gemeente Hengelo onderverdeeld in het 'Dorp' (A) en de buurtschappen 'Dunsborg' (B), het Gooi (C), Bekveld (D), de Noordink (E)  Varssel (F), Veldhoek en Keijenborg. Huisadressen bestonden uit een huisnummer met daarvoor de letter van de desbetreffende buurtschap. 

Aangezien er door de jaren heen steeds meer boerderijen bij kwamen moest ook de huisnummering telkens opnieuw worden aangepast. Om die reden hebben we in het bewonersoverzicht van de boerderijen op deze site, net als in het bevolkingsregister, de huisnummering en bewoning per tienjaarlijkse periode vermeld.
 
Ook nu nog vinden veel activiteiten plaats per buurschap, denk daarbij bijvoorbeeld aan het Bekvelds Feest, het Volksfeest Varssel en de Broodweging bij de Muldersfluite in de Dunsborg. We zijn nog op zoek naar informatie en foto’s over deze buurtschappen. Wilt u daarbij helpen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.