Verenigingen

Touwtrekvereniging Bekveld:  www.oudhengelo.nl
Verenigings website:   ttvbekveld.nl
Bron:  Verenigingswebsite
Webstieopmaak:  H.M. Somsen

 

Touwtrekvereniging Bekveld

Bekveld. Bekveld is al 40 jaar lang een bekende naam in het nationale en internationale touwtrekken. Op de site van de vereniging hopen wij u meer informatie te kunnen geven over de mooie vereniging en over touwtrekken in het algemeen. Ook kunt u op die site informatie vinden over de activiteiten en de leden van de vereniging.

Naast het deelnemen aan verschillende wedstrijden in verschillende gewichtsklasses wordt er vanuit de vereniging ook meegedaan aan verschillende andere activiteiten. Jaarlijks wordt er met een team deelgenomen aan het stratenvolleybaltoernooi. Ieder jaar organiseert de activiteiten commissie het Bronckhorster Touwtrek toernooi. Hier over vindt u meer informatie op hun website onder het kopje ''Jubileum toernooi''. 
teamfoto ttv bekveldTeamfoto. Foto, website ttvBekveld

schietsport vereniging Willem Tell:  www.oudhengelo.nl
Bron:  website Willem Tell.
Website opmaak:  H.M. Somsen

 

Schietsportvereniging Willem Tell Hengelo Gld.   

Schietbaan.jpg cropped Logo SVWT 93x115
Schietbaan Logo

 

 

De Historie Van…..Schietsportvereniging Willem Tell.

Geschiedschrijving is mooi. Zelfs eenvoudig als je over een compleet archief kan beschikken. Jammer genoeg is dat bij “Willem Tell” niet het geval. Vooral in de eerste jaren van het bestaan werd het niet nodig geacht belangrijke stukken als notulen van vergaderingen, afschriften van brieven, ledenlijsten en wat dan ook te bewaren. Wellicht is een en ander gedurende de periode 1940-1945 verloren gegaan. We weten het eenvoudig niet. In ieder geval is het onvindbaar.

Ook na de “wederopstanding” (in 1945) is er wel erg gemakkelijk met de geschiedenis omgegaan: wat we nu nog weten is afkomstig van enige oud-leden, die bij een eerste poging om iets op papier te zetten mondelinge mededelingen deden. Zoals bijvoorbeeld over het juiste jaar van oprichting. In ons verenigingswapen staat wel 1933, maar dat is apert onjuist: dat jaartal is aangenomen in 1972 toen de Koninklijke erkenning werd aangevraagd. Toen werd in de toen nog eenvoudige prijzenkast een prijs aangetroffen uit 1933. Toen bestond de vereniging dus! Van voor die tijd resten dus uitsluitend “overleveringen”.

Hamove:  www.oudhengelo.nl
Clubwebsite:  www.hamove.nl
Website opmaak:  H.M. Somsen
Bron:  Website Hamove

 

 HAMOVE, een vereniging voor recreatief en sportief motorrijden

Logo foto

 

Historie

Op 26 april 1937 werd na een toertocht van een aantal motorrijders in de toenmalige beroemde bovenkamer van Hotel Langeler te Hengelo Gld) de Hengelose Auto- en Motorver. HAMOVE opgericht. Deze mannen van het eerste uur waren dokter Dwars, baron van Dorth tot Medler, Roelof Kreunen, Marinus Wijnbergen, Gerrit van de Weer, Bernhard Hulshof en Gerrit Willems.

Hamove 001

Cross op 't Zand met o.a. Nölle Wolsink en Toon Overmaat

Hengelose Badminton Club:  www.oudhengelo.nl
Verenigingswebsite:  www.hengelosebc.nl
Website opmaak:  H.M. Somsen
Bron:   Verenigingswebsite

 

Hengelose Badminton Club

Website kop4

 
Heb je interesse in de sport en onze vereniging? Aarzel dan niet en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of loop gewoon eens binnen bij onze training op dinsdagavonden vanaf 19:15 uur (jeugd vanaf 18:30 uur) in sporthal De Kamp in Hengelo (Gld). Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, of om lekker mee te doen! Lid worden mag natuurlijk gelijk, maar je kan ook drie keer vrijblijvend meespelen om kennis te maken met het spel en de vereniging. De eerste paar keren dat je komt spelen bestaat er de mogelijkheid om bij de club een racket te lenen.

HBC logo BBS logo n
HBC logo BBS logo


BBS

Vanaf het seizoen 2020/2021 speelt de Hengelose Badmintonclub competitie onder de vlag van Bronckhorst Badmintont Samen (BBS). BBS is een samenwerking met de andere clubs uit de gemeente Bronckhorst. Die clubs zijn Flash Vorden, Zelhemse Badmintonclub en badmintonclub Steenderen. 

Het werd steeds lastiger voor de badmintonclubs om competitieteams samen te stellen en om invallers te vinden. Daarom hebben ze krachten gebundeld onder de naam Bronckhorst Badmintont Samen. 

Damclub Hengelo Gld.:  www.oudhengelo.nl
Website  https://dch-hengelo.geldersedambond.nl/
Websiteopmaak:  H.M. Somsen

 

Damclub Hengelo Gld.

Damclub hengelo voorpagina

Over de damclub Hengelo hebben wij geen historische gegevens om te vermelden. Graag informatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SV Quintus handbalvereniging Hengelo Gld:  www.oudhengelo.nl
website:  svquintus.nl
Bron:  website svquintus
Website opmaak:  H.M. Somsen

 

SV Quintus handbalvereniging Hengelo Gld

2021 HANDBALVERjpg

Quintus logo

Welkom bij handbalvereniging SV Quintus

SV Quintus is een sportieve, actieve en ondernemende handbalvereniging. Wij zijn de enige vereniging binnen de gemeente Bronckhorst, waar de handbalsport wordt beoefend. Onze vereniging telt bijna 100 leden, verdeeld over 9 teams. De teams bestaan uit een dames- en 2 heren seniorenteams en 6 jeugd teams voor jeugd van 5 t/m 18 jaar.

De ambitie van onze vereniging is om de handbalsport op een zo hoog mogelijk niveau uit te oefenen passend bij de mogelijkheden van de spelersgroep. Daarbij horen elementen als teamsport, samenspel, sportiviteit en plezier. De jeugd heeft de toekomst, vandaar dat we veel energie steken in onze jeugd.

SV Quintus is op 31 augustus 1981 ontstaan uit handbalvereniging Keijenborgse Girls. Door de oprichting van een herenteam kwam ook de behoefte aan een naamsverandering.

Achilles Gymnastiek vereniging  www.oudhengelo.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Website opmaak:  H.M.Somsen

 

Achilles Gymnastiek vereniging

shapeimage 1
Peuter/kleutergym

Tijdens de recreatieve gymlessen van Achilles leren peuters en keuters op een leuke manier de basis van bewegen.
Dat betekent: veel bewegen op verschillende manieren, waarbij plezier centraal staat! Kinderen ontwikkelen belangrijke spieren
die ze later nodig hebben, om bijvoorbeeld een sport te leren of zich te concentreren op school.

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via gymlessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan handballen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de recreatieve gymlessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

shapeimage 2

H.L.T.C. Het Elderink tennis vereniging:  www.oudhengelo.nl
Website tennisvereniging:  https://www.hetelderink.nl 
Bron:  Website tennisvereniging
Website opmaak:  H.M.Somsen


Hengelose Lawn Tennis Club Het Elderink

logo HLTCLogo tennisclub

 

Algemene Informatie over Het Elderink

H.L.T.C. Het Elderink is opgericht op 25 oktober 1966. Het is de tennisvereniging waar recreatie, wedstrijdsport en gezelligheid heel goed samen gaan. Tennis kan op ieder niveau en door iedereen beoefend worden. 

2021 Luchtfoto De club beschikt over 5 kunstgrasbanen die allemaal voorzien zijn van ledverlichting.

D.O.V. Volleybal Vereniging Hengelo.Gld. Morgana:   www.oudhengelo.nl
Website opmaak:   H.M. Somsen

 

D.O.V. Volleybal vereniging Hengelo Gld.  Morgana

Voor dit artikel zijn we nog op zoek naar informatie over de geschiedenis en foto's. Graag uw informatiemail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


D.V.O._Logo.jpg Morgana D.V.O
Logo DVO. Morgana D.V.O. heren
D.V.O. damers 1 download 3 contact nieuwe shirts dames
Dames 1 Dames met nieuwe shirts. Foto Achterhoekfoto
download 1 download 2
Herenteam Herenteam

 Zwemvereniging He-Key  opgheheven.  www.oudhengelo.nl
Website opmaak:  H.M. Somsen


Affiche He Key logo

Zwemvereniging He-Key stopt na ruim veertig jaar

Dit artikel is reeds eerder geplaatst in het Contact Bronckhorst van 10 november 2015

       He key onthulling bord
Bestuursleden He-Key publicatie de plaquette in Zwembad het Elderink. Foto: PR Achterhoek nieuws.


HENGELO - Op 12 maart 2015 heeft de Algemene Ledenvergadering van Zwem- en Waterpolovereniging He-Key ingestemd met het voorstel tot opheffing van de vereniging. Hiermede komt na ruim veertig jaar een einde aan het zelfstandige bestaan ​​van een zwem- en waterpolovereniging in Hengelo Gelderland en omstreken.