H.L.T.C. Het Elderink tennis vereniging:  www.oudhengelo.nl
Website tennisvereniging:  https://www.hetelderink.nl 
Bron:  Website tennisvereniging
Website opmaak:  H.M.Somsen


Hengelose Lawn Tennis Club Het Elderink

logo HLTCLogo tennisclub

 

Algemene Informatie over Het Elderink

H.L.T.C. Het Elderink is opgericht op 25 oktober 1966. Het is de tennisvereniging waar recreatie, wedstrijdsport en gezelligheid heel goed samen gaan. Tennis kan op ieder niveau en door iedereen beoefend worden. 

2021 Luchtfoto De club beschikt over 5 kunstgrasbanen die allemaal voorzien zijn van ledverlichting.

Het clubgebouw is ruim en sfeervol en zowel de kantine als de kleedkamers zijn in 2013 compleet gerenoveerd. Eigen leden beheren de kantine.
kantineKantine H.L.T.C. Het Elderink

De organisatie van Het Elderink telt momenteel 8 bestuursleden en diverse enthousiaste vrijwilligers die werkzaam zijn in verschillende commissies, waaronder Jeugdzaken, Tenniszaken, Nieuwe Leden, Onderhoudszaken, Kantinezaken en Sponsorzaken.

De vereniging bestaat uit ongeveer 170 leden waarvan ca. 20 jeugdleden. De tennislessen worden verzorgd door een professionele trainer. Gedurende het gehele jaar bestaat er de mogelijkheid om te tennissen. Dat kan eventueel ook (eerst) voor een kortere periode, zoals bij het 3 maanden lidmaatschap.

De meeste leden kiezen voor het voordelige jaarlidmaatschap. Voor meer informatie en tarieven over het lidmaatschap kijk op hun website.

Activiteiten van de vereniging  

Competities

HLTC Het Elderink is lid van de KNLTB en neemt deel aan diverse competities. In het voorjaar (april-mei), in de zomer (mei-juni) en in het najaar (sept-okt) kun je wedstrijden spelen in teamverband.

De speeldagen zijn op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Meestal beslaat een competitie 6 à 7 wedstrijddagen c.q. -avonden.

 

terras.jpg

Tossen

Iedere donderdagavond wordt er vanaf 20:00 uur getost. Alle seniorleden, maar vooral ook nieuwe leden zijn dan welkom. Er worden alleen dubbels gespeeld in wisselende combinaties, per ronde speelt men een half uur. Het is tevens de ideale mogelijkheid om je clubgenoten te leren kennen.  

Clubkampioenschappen

Dit clubtoernooi is uitsluitend toegankelijk voor leden en vindt begin september plaats. Er wordt gespeeld in diverse categorieën en speelsterkten.  

Speciale evenementen

Voor alle groepen binnen onze vereniging worden ieder jaar speciale recreatieve tennisdagen gehouden zoals de Ladiesday, de Bokkendag, het stamppot toernooi en het sponsor toernooi. Daarnaast wordt begin januari het Open Oliebollen dubbel toernooi georganiseerd. Dit toernooi staat open voor iedereen met een geldig KNLTB lidmaatschap van 17 jaar en ouder.

 

Historische informatie ontbreekt bij ons, dat zouden wij graag aanvullen. Stuur uw informatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.